Verstoppingen voorkomen, wat kun je zelf doen?

Verstoppingen voorkomen, wat kun je zelf doen?

Voorkomen is beter dan genezen zegt men. En dat is ook op het gebied van verstoppingen. Maar wat kun je precies doen om verstoppingen te voorkomen? We hebben een aantal maatregelen op een rijtje gezet. Want in vele gevallen blijkt menselijk gedrag de verstopping te veroorzaken.

Gooi geen vet- etensresten in welke afvoer dan ook!

Verstoppingen van het riool komen het meeste voor, maar wat er aan vooraf gaat is sleutel tot het verhinderen en voorkomen van verstoppingen. Mensen zijn vaak zelf de oorzaak van de verstopping. Ze gooien de keukenafvoer of toiletafvoer vol vet- of etensresten waardoor die verstopt raken. Ze vergeten ook nog eens om de spullen zorgvuldig door te spoelen, waardoor een verstopping voor de hand ligt. Zorg ervoor dat je vet- en etensresten zoveel mogelijk in de prullenbak gooit.

Gooi geen verf- en olieresten of ander soort afval in de afvoer!

Verf- en olieresten kunnen een slijmspoor achterlaten in de afvoer. Bovendien kun je uit milieu oogpunt dit soort zaken beter niet door een afvoer wegspoelen. Kijk uit met resten van klusjes of hobby’s! Gebruik uw afvoer niet als afvalbak!

Gebruik niet teveel toiletpapier!

Sommige mensen gebruiken steevast veel te veel papier om hun behoeftes door te spoelen. Je merkt dit bijvoorbeeld doordat er na het doorspoelen van het toilet nog wc papier achterblijft. Als dit langdurig gebeurd dan kan dit ernstige gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld een overstroming in huis omdat het water over de rand van het toilet loopt. Dat kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een vloer die onderloopt waarbij er (op lange termijn) permanente schade ontstaat.

Gooi geen maandverband, vochtige doekjes, tampons of luiers in het toilet!

Maandverband, vochtige doekjes, tampons of luiers horen niet in een toilet te worden gegooid. Sommige mensen lijken dat maar niet te leren. Ze houden vast aan gewoontes en gebruiken die op termijn overlast veroorzaken. Geenszins vreemd kan de opmerking: “Dat doe ik altijd zo” klinken. Dat is verre van een reden voor de juiste aard van de handeling. Het aangeleerde gebruik kan namelijk heel erg fout zijn en de bron van alle overlast.

Extra tip: Zorg ervoor dat je altijd wat soda en een plopper in huis hebt!

Soda is één van de middelen die instant werkt bij een verstopte afvoer. Een paar keer goed met soda spoelen kan verstoppingen verhinderen. Een plopper kan kleine verstoppingen (kortstondig) oplossen.

Samengevat

  • Gooi geen vet- etenresten in welke afvoer dan ook!
  • Gooi geen verf- en olieresten of ander soort afval in de afvoer!
  • Gebruik niet teveel toiletpapier!
  • Gooi geen maandverband, vochtige doekjes, tampons of luiers in het toilet!
  • Zorg dat je altijd soda en een plopper in huis hebt!

Contactgegevens

Hendriks Riooltechniek
Etruskensweg 34
5349 AZ Oss

0412 – 857 324
06 – 28179557
info@hendriksriooltechniek.nl

Terugbelverzoek

logo van Hendriks Riooltechniek uit Oss

Hendriks Riooltechniek is een professioneel ontstoppingsbedrijf. Vanuit onze thuisbasis Oss zijn we veelal actief in de regio Nijmegen, Tiel, Den Bosch, Uden en natuurlijk Oss. Dankzij onze geavanceerde apparatuur zijn we in staat om diverse verstoppingen te lokaliseren en te verhelpen. Heeft u last van wc verstopping en wilt u dit graag laten verhelpen? Wij komen graag langs om de oorzaak te bepalen en het op te lossen. En mocht u graag een blik willen werpen op ons werk. We hebben diverse projecten beschreven. Heeft u meteen een beeld van onze werkwijze.

Heeft u vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in.