Urinesteen

Ziet u aanslag in de toiletpot? Aanslag die u na flink poetsen nog steeds ziet. Dan is de kans groot dat u last heeft van urinesteen. En dan niet alleen in het zichtbare gedeelte van uw toiletpot maar nog veel meer in het niet zichtbare gedeelte, namelijk de afvoer.

Hoe veroorzaakt urinesteen verstoppingen?

Wellicht denkt u: hoe kan urinesteen nu verstoppingen veroorzaken? Het is tenslotte maar een beetje aanslag aan de zijkant van de afvoer. We lichten dit graag toe. Ten eerste is het zo dat de aanslag aan de zijkant van de afvoer niet alleen bestaat uit urinesteen. Het is vaak een combinatie van diverse zaken zoals bijvoorbeeld aanslag met urinesteen. En deze aanslag is ruw. Dit zorgt ervoor dat toiletpapier hier minder makkelijk langs gaat en vast gaat zitten.

Daarnaast is het zo dat de aanslag ook los komt. En dit hoopt zich dan op in de afvoer. Op het moment dat er vervolgens toiletpapier (of andere zaken zoals maandverband en tampons) doorgespoeld worden, dan kan dit uiteindelijk niet meer wegspoelen. Een verstopping is dan helaas het logische gevolg.

Hoe ontstaat urinesteen

Er zijn diverse redenen waarom er urinesteen ontstaat:

  • er wordt niet altijd doorgespoeld na een toiletbezoek: ja het klinkt natuurlijk een beetje ranzig maar het gebeurd vaak genoeg dat er niet doorgespoeld wordt na een
    toiletbezoek. Zo zijn er mensen die na een nachtelijk bezoekje aan het toilet niet doorspoelen omdat het teveel geluid maakt.
  • er wordt een minimale hoeveelheid water doorgespoeld. Veel toiletten hebben tegenwoordig 2 standen. Bij de ene stand wordt niet al het aanwezige water doorgespoeld.
    Deze is vaak te herkennen aan de kleine knop. Hierdoor wordt er niet goed doorgespoeld. Gebruik ten aller tijde de grote knop.
  • onvoldoende schoonmaken. Op het moment dat je je toilet onvoldoende schoonmaakt dan geef je urinesteen en allerlei soorten aanslag de kans om zich vast te binden aan de buiswand.

Oplossen van urinesteen

Heeft u last van een verstopping in uw (toilet)afvoer? Dan is het minder relevant hoe dat deze ontstaat. Het is dan veel belangrijker om te weten hoe dat deze zo snel mogelijk verholpen kan worden. Wij maken gebruik van diverse materialen zoals een elektrische verenmachine en een (ketting)frees. Deze materialen zorgen ervoor dat we de aanwezige aanslag definitief kunnen verwijderen. Op deze manier kan het toiletpapier weer goed doorlopen.

Contactgegevens

Hendriks Riooltechniek
Etruskensweg 28
5349 AZ Oss

0412 – 857 324
06 – 28179557
info@hendriksriooltechniek.nl

Terugbelverzoek

Wilt u graag door ons terug gebeld worden?
Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.

Regio Oss – Nijmegen – Den Bosch – Uden

Heeft u last van urinesteen in uw toilet of afvoer? Of heeft u een verstopping waarvan u denkt dat dit het gevolg is van urinesteen vorming? Wacht dan geen moment langer. Hendriks Riooltechniek is veelal werkzaam in de regio Oss, Nijmegen, Den Bosch en Uden. Wij kunnen snel bij u op locatie zijn om uw verstopping te verhelpen. Met onze speciale apparatuur kunnen we bovendien uw urinesteen verwijderen.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel ons dan meteen: 06-2817 9557, of vul onderstaand contactformulier in.