Urinesteen

Zie je aanslag in de toiletpot? Die je na flink poetsen nog steeds ziet. Dan is de kans groot dat je last hebt van urinesteen. En dan niet alleen in het zichtbare gedeelte van je toiletpot maar nog veel meer in het niet zichtbare gedeelte: de afvoer.

Hoe veroorzaakt urinesteen verstoppingen?

Wellicht denk je: hoe kan urinesteen nu verstoppingen veroorzaken? Het is tenslotte maar een beetje aanslag aan de zijkant van de afvoer. We lichten dit graag toe. Ten eerste is het zo dat de aanslag aan de zijkant van de afvoer niet alleen bestaat uit urinesteen. Het is vaak een combinatie van diverse zaken zoals bijvoorbeeld aanslag met urinesteen. En deze aanslag is ruw. Dit zorgt ervoor dat toiletpapier hier minder makkelijk langs gaat en vast gaat zitten.

Daarnaast is het zo dat de aanslag ook los komt. En dit hoopt zich dan op in de afvoer. Op het moment dat er vervolgens toiletpapier (of andere zaken zoals maandverband en tampons) doorgespoeld worden dan komt dit niet meer weg. Een verstopping is dan het logische gevolg.

Hoe ontstaat urinesteen

Er zijn diverse redenen waarom er urinesteen ontstaat:

  • er wordt niet altijd doorgespoeld na een toiletbezoek: ja het klinkt natuurlijk een beetje ranzig maar het gebeurd vaak genoeg dat er niet doorgespoeld wordt na een
    toiletbezoek. Zo zijn er mensen die na een nachtelijk bezoekje aan het toilet niet doorspoelen omdat het teveel geluid maakt.
  • er wordt een minimale hoeveelheid water doorgespoeld. Veel toiletten hebben tegenwoordig 2 standen. Bij de ene stand wordt niet al het aanwezige water doorgespoeld.
    Deze is vaak te herkennen aan de kleine knop. Hierdoor wordt er niet goed doorgespoeld. Gebruik ten aller tijde de grote knop.
  • onvoldoende schoonmaken. Op het moment dat je je toilet onvoldoende schoonmaakt dan geef je urinesteen en allerlei soorten aanslag de kans om zich vast te binden aan de buiswand.

Oplossen van urinesteen

Heeft u last van een verstopping in uw (toilet)afvoer? Dan is het minder relevant hoe dat deze ontstaat. Het is dan veel belangrijker om te weten hoe dat deze zo snel mogelijk
verholpen kan worden. Wij maken gebruik van diverse materialen zoals een elektrische verenmachine en een (ketting)frees. Deze materialen zorgen ervoor dat we de aanwezige
aanslag definitief kunnen verwijderen. Op deze manier kan het toiletpapier weer goed doorlopen.

Contact

Wilt u graag definitief af van uw urinesteen? Neem dan contact op met ons. Mail naar info@hendriksriooltechniek.nl, vraag een offerte aan of bel direct: 06 – 28179557 of 0412 – 857 324. Wij helpen u graag verder.

Contactgegevens

Hendriks Riooltechniek
Etruskensweg 34
5349 AZ Oss

0412 – 857 324
06 – 28179557
info@hendriksriooltechniek.nl

Terugbelverzoek

WhatsAppStel je vraag via Whatsapp