Vet en zeepresten

Vet- en zeepresten zijn ook vaak een oorzaak van verstoppingen. Deze komen het meeste voor in bijvoorbeeld de keuken, wasbak of de vaatwasser. Kenmerken die erop duiden dat hier de oorzaak ligt zijn vaak wel bekend:

  • Water dat niet meer goed wegloopt
  • Water dat begint te borrelen

Meer over vet- en zeepresten

Vet en zeepresten komen bijna uitsluitend voor in de afvoeren waar de keuken en vaatwasser op zijn aan gesloten. Het is een kwestie van tijd voordat hier verstoppingen staan. Ook als u geen vet door de gootsteen of wasbak verwijderd. Vet en zeepresten worden door een aantal dingen veroorzaakt. Het grootste probleem is wel de vaatwasser. Het zeep neemt vetten en oliën op doordat het water sneller wegstroomt als het schuim. Hierdoor hecht het schuim zich aan de buiswand en blijft het plakken. Ook het afgieten van water uit pannen waar groentes, pasta’s en aardappelen in gekookt zijn bevatten vetten, oliën en zetmeel die blijven hechten aan de buiswand. In de jaren slipt de afvoer dicht en wordt de buisdiameter steeds kleiner tot het niet of nog slecht wegloopt. Ook een afvoer die niet goed ligt op tegenschot in plaats van op afschot slipt dicht met vet en zeepresten.

Hoe lossen wij dat op?

Met hoge waterdruk en een aparte freeskop reinigen wij de afvoer helemaal schoon. De afvoer krijgt weer zijn oorspronkelijke buisdiameter en je kunt er weer jaren tegenaan. Dit alles wordt uiteraard gecontroleerd en geïnspecteerd met een rioolcamera. Met deze camera kunnen wij dan precies zien hoe het ervoor en erna is en we kunnen ook op de precieze plek reinigen waar het nodig is.

Preventief advies

Een advies om het zelf zoveel mogelijk te voorkomen is om regelmatig huishoudsoda door uw afvoer te laten lopen. Dit doet u door de wasbak halfvol te laten lopen met warm / heet water en er 2 kopjes soda in op te lossen om het vervolgens weg te laten lopen. Doet u dit voordat u naar bed gaat en de afvoer niet meer gebruikt dan kan de soda in de nacht zijn werk doen.

Snel uw verstopte afvoer laten ontstoppen?

Wilt u snel de verstopping in uw afvoer laten verhelpen? Neem dan contact met ons op: bel 06-28179557 of vul het contactformulier in. Wij nemen snel contact met u op om uit te leggen hoe we te werk gaan om de verstopping in uw afvoer te verhelpen.

WhatsAppStel je vraag via Whatsapp