Toilet / wc verstopt (urinesteen) Oss

Adelaar

Situatie

De wc van de bewoners van dit adres was verstopt. Bij aankomst bleek dat heel het riool verstopt zat. Het maakte niet uit welke afvoer er gebruikt werd, het borrelde overal. De bewoners vertelde dat de afvoeren al een paar jaar borrelden, maar dat het altijd wel wegliep. Een loodgieter had ze een keer verteld dat ze een beluchter moesten plaatsen en dat het borrelen dan wel op zou houden. Maar na een camera inspectie blijkt dat het riool op verschillende plekken verzakt ligt. Hierdoor is urinesteen ontstaan en dat is onderin de buis gaan aankoeken. Deze urinesteen is op plekken losgelaten en is aan het eind van de buis gaan ophopen waardoor het riool verstopt is geraakt.

Door urinesteen wordt de buis diameter steeds kleiner waardoor bij het doortrekken van de wc of tijdens het douche het water ophoopt en geen lucht meer heeft aan de bovenkant van de buis. Hierdoor treed er een vacuüm op en dit veroorzaakt het borrelen.

Verrichte werkzaamheden

Allereerst hebben we geprobeerd om via het buiten putje het riool te ontstoppen. Toen dat niet lukte zijn we via de regenpijp erin gegaan. Hierdoor lukte het om de buis te ontstoppen waarna we met de rioolcamera gekeken hebben of we de oorzaak konden achterhalen. Dat bleek de urinesteen te zijn die heeft losgelaten (zie foto opname rechts). Om te zorgen dat het probleem voorgoed wordt opgelost zal het riool gereinigd moeten worden. Wilt u meer informatie over hoe wij urinesteen verwijderen (klik hier). Na het reinigen is het riool weer vrij van urinesteen en kan het er weer jaren tegenaan.

Regio Oss

Bent u ook woonachtig in Oss op een nabijgelegen plaats zoals Berghem, Heesch, Lith, Teeffelen, Lithoijen, Oijen, Geffen, Nistelrode, Uden, Nuland, Vinkel, Schaijk, Haren, Loosbroek, Reek, Velp, Zoggel, Keent of Zevenbergen? En heeft u last van 1 of meerdere verstoppingen in uw toilet? Wij komen graag snel langs om deze op te lossen. We zijn 24/7 bereikbaar voor het inplannen van een afspraak en hebben ook een spoeddienst die zeer snel ter plaatse is.

Toilet verstopt Oss

Project verstopte wc | Adelaar Oss

Contactgegevens

Hendriks Riooltechniek
Etruskensweg 28
5349 AZ Oss

0412 – 857 324
06 – 28179557
info@hendriksriooltechniek.nl

Terugbelverzoek

Wilt u graag door ons terug gebeld worden?
Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel ons dan meteen: 06-2817 9557, of vul onderstaand contactformulier in.