Verstopt riool Tiel

Nachtegaallaan

Situatie

Dit keer zijn we in de Nachtegaallaan in Tiel geweest omdat het riool verstopt was. De bewoonster had al een tijdje last van een wc die vacuüm trok na het doorspoelen. Ook op de badkamer trokken de sifons leeg na gebruik. Als er gedoucht werd boven bewoog het water beneden in het toilet en bij regen hoorde ze alles borrelen. Dit zijn allemaal tekens die duiden op een verstopt riool. Tijd om een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Ze kwam bij ons terecht via het internet en bekeek enkele projecten die we op hadden gepakt.

Verrichte werkzaamheden

We hebben eerst eens een kijkje genomen in de kruipruimte. We zagen dat de afvoerbuis op een houten paaltjes bevestigd waren. Deze paaltjes waren echte doorgerot. Hierdoor kwam het riool op de grond te liggen. Dit had weer tot gevolg dat er een breuk ontstaan was. Als gevolg daarvan liep er rioolwater de kruipruimte in. We hebben vervolgens het riool om de meter gebeugeld aan het plafond van de kruipruimte. Ook hebben wij het deel van het riool waar de breuk zat vernieuwd. Nadat alles netjes was gebeugeld hebben we het riool goed gereinigd en geïnspecteerd. Hierdoor kunnen we met zekerheid zeggen dat de bewoonster er weer jaren tegenaan kan. Een fijne gedachte want een verstopt riool met alle eventuele gevolgschade daar zit je niet op te wachten.

Het leuke aan dit project was dat de buurvrouw ook vroeg of we even in haar kruipruimte wilde kijken. Haar riool was namelijk op dezelfde manier bevestigd. In haar situatie hing het riool nog wel omhoog. Ze wilde echter het zekere voor het onzekere nemen. We zijn aan de slag gegaan en hebben ook hier het riool preventief gebeugeld.

Tip

Het is van belang dat uw riool of afvoer het juiste afschot heeft en dat er ook geen verzakkingen in het riool aanwezig zijn. Het riool moet altijd leeg zijn en er mag geen water in blijven staan. Ontlasting en wc papier wordt afgeremd door water dat in de afvoer blijft staan. Hierdoor is er meer kans op verstoppingen. Zorg dat uw riool- of afvoerbuis altijd goed gebeugeld is.

Regio Tiel

Bent u ook woonachtig in Tiel of op een nabijgelegen plaats zoals Drumpt, Kapel Avezaath, Kerk Avezaath, Wadenoijen, Geldermalsen, Beesd, Acquoy, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Meteren, Rhenoy, Rumpt, Tricht, buren, Asch, Beusichem, Eck en Wiel, Ingen, Lienden, Maurik, Ommeren, Ravenswaaij, Rijswijk, Zoelen of Zoelen? En heeft u ook last van een verstopt riool of en andere verstopping. Wij komen graag bij u lang om de verstopping te verhelpen. Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor spoedgevallen.

Riool gebroken Tiel

Project Verstopt riool | Nachtegaallaan Tiel

Contactgegevens

Hendriks Riooltechniek
Etruskensweg 28
5349 AZ Oss

0412 – 857 324
06 – 28179557
info@hendriksriooltechniek.nl

Terugbelverzoek

Wilt u graag door ons terug gebeld worden?
Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel ons dan meteen: 06-2817 9557, of vul onderstaand contactformulier in.