HWA verstopt (Kasteel van Oijen) Oijen

Oijense Bovendijk

Situatie

Bij het kasteel van Oijen hadden ze een last van een verstopte hemelwaterafvoer. Hierdoor spoot het water halverwege de HWA naar buiten. Hierdoor werd de verstopping ook ontdekt. Bij aankomst viel ons de groene aanslag aan de muur op. Dit begon waar de gietijzeren en koperen buis bij elkaar kwamen.

Verrichte werkzaamheden

Tijdens het ontstoppen van de HWA kwam er zand mee omhoog vanuit de buis en lukte het niet om door de verstopping heen te komen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat de buis dan kapot kan zijn en zijn wij overgegaan met het opgraven van de HWA. Na wat wortels te hebben weggestoken bleek dat de HWA nergens op was aangesloten en dat verklaarde dus ook de groene aanslag aan de muur. Doordat de gietijzeren buis en de koperen buis los in elkaar hebben gezeten kon het water makkelijk langs de verbinding over de muur weglopen. Na een goed advies gegeven te hebben hoe ze het beste de aansluiting konden maken hebben wij de klant toch tevreden kunnen stellen.

Een goed lopende HWA is van belang om vochtschade te voorkomen aan het pand. Als de hemelwaterafvoer verstopt is gooit hij het water er op een andere plek uit. Het kan ook over de dakgoot lopen of onder het dakbeschot wat een vervelende situatie is. Een lekkende HWA is te herkennen aan de groene aanslag op de muur of op de buis.

HWA verstopt Oijen

Project HWA verstopt |Oijense Bovendijk, Oijen

Regio Oijen

Bent u ook woonachtig in Oijen op een nabijgelegen plaats zoals Berghem, Heesch, Lith, Teeffelen, Lithoijen, Oss, Geffen, Nistelrode, Uden, Nuland, Vinkel, Schaijk, Haren, Loosbroek, Reek, Velp, Zoggel, Keent of Zevenbergen? En heeft u last van 1 of meerdere verstoppingen? Wij komen graag snel langs om deze op te lossen. We zijn 24/7 bereikbaar voor het inplannen van een afspraak en hebben ook een spoeddienst die zeer snel ter plaatse is.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u graag een offerte aanvragen? Bel ons meteen: 06-2817 9557.