Verstopte wc / riool afvoer Oijen

Oijensebovendijk

Situatie

Op dit adres was de wc verstopt op de begaande grond. Ook het toilet op de bovenverdieping begon te borrelen. De keuken en de rest liep allemaal goed weg. Er was met de verbouwing van de keuken wel een nieuwe afvoer gelegd naar het bestaand riool, maar verder wist de bewoner niet hoe de buizen liepen. Het riool kwam uit op een pomp put beneden aan de dijk.

Uitgevoerde werkzaamheden

Allereerst hebben we de verstopte wc beneden verwijderd. Vervolgens hebben we met de rioolcamera de buis bekeken. Deze zat op verschillende stukken voor de helft dicht met urinesteen. Dit was dan ook de oorzaak is van de verstopping. Na een aantal meter kwamen we niet meer verder. We hebben vervolgens de rioolcamera opgespoord met een leiding lokalisator. Hier hebben wij de buis opgegraven en er een stuk tussenuit gehaald. Onder de buis hebben we het gat dieper gegraven om de urinesteen in op te vangen.

Ontstoppen of reinigen met hoge waterdruk

Hierna zijn we het riool gaan reinigen met hoge water druk. Dit hebben we gedaan met een aparte kop, deze kop vergruisd de meeste urinestenen. We hebben vanuit buiten naar binnen gewerkt. Ook is het riool centimeter voor centimeter gereinigd. Toen de liggende afvoer schoon was hebben we op de eerste verdieping het toilet ook verwijderd. Ook deze afvoer hebben geïnspecteerd en gereinigd. Na het reinigen hebben we beide toiletten weer opgehangen en getest met papier. De bewoonster was ontzettend blij dat er weer papier doorgespoeld kon worden. Na het testen gaf de bewoonster aan dat ze voorheen boven geen grote boodschap meer deden en als er papier werd gebruik gooiden ze dat apart weg. Dit probleem is dus ook weer opgelost. Dus weer een tevreden klant die geen verstopt riool meer heeft.

Urinesteen is urine wat versteend is en dat zich vasthecht aan de buiswand. De afvoer wordt hier ruw van en papier glijd niet meer lekker door het riool heen en hoopt op. Urinesteen kan in de meeste gevallen voorkomen worden door ook met alleen de kleine boodschap de grote spoeling te gebruiken.

Regio Ooijen

Bent u ook woonachtig in Ooijen of op een nabijgelegen plaats zoals Heesch, Berghem, Oss, Lith, Teeffelen, Lithoijen, Geffen, Nistelrode, Oijen, Uden, Nuland, Vinkel, Schaijk, Haren, Zoggel, Loosbroek, Reek, Velp, Keent of Zevenbergen. Als professioneel ontstoppingbedrijf in de regio komen we graag snel bij u langs om het op te lossen.

Verstopte riool Oss

Project verstopt wc / riool | Oijensebovendijk, Oijen

Contactgegevens

Hendriks Riooltechniek
Etruskensweg 28
5349 AZ Oss

0412 – 857 324
06 – 28179557
info@hendriksriooltechniek.nl

Terugbelverzoek

Wilt u graag door ons terug gebeld worden?
Vul onderstaand uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel ons dan meteen: 06-2817 9557, of vul onderstaand contactformulier in.