Rioolinspectie: uw leidingstelsel in beeld

Wilt u graag uw riool grondig laten onderzoeken en inspecteren? Omdat u last blijft houden van verstopte rioleringen of stinkende rioollucht? Dat doen we graag. We maken gebruik van verschillende technieken. Deze geven een totaalbeeld van de kwalitatieve toestand van het leidingstelsel van de riolering. Hierdoor zijn we in staat om de oorzaak van regelmatig terugkerende problemen in het rioolstelsel nauwkeurig op te sporen. Dit doen we met een camera en nevel- en rookinspectie. Wij kunnen op die manier ook verborgen leidingen traceren en in beeld te brengen.

Camera inspectie

Door middel van camera inspectie zijn wij in staat om zowel binnen als buiten het riool inwendig te inspecteren. Met onze rioolcamera inspecteren en controleren wij rioleringen op lekkages. Onze rioolcamera stuurt live beelden vanuit het riool naar een beeldscherm. Op dit beeldscherm bekijken wij de staat van uw riool. Onze medewerkers hebben allen voldoende ervaring en expertise om schadebeelden te herkennen.

De camerabeelden van uw riool gebruiken wij om een inschatting te maken van de ernst van de situatie. Wij maken een uitgebreide rapportage waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de staat van uw riool is. Aan de hand van deze rapportage geven we een gedegen advies van de eventuele reparatiewerkzaamheden. In veel gevallen kan een lekkage bijvoorbeeld direct verholpen worden zonder dat uw hele riolering vernieuwd moet worden.

Rioolcamera’s voor diameters van 32 tot 300 millimeter

Onze standaard rioolcamera’s zijn geschikt voor rioleringen tussen de 32 en 300 millimeter. Deze camera’s worden door een duwkabel het riool ingeduwd. Voor grotere rioleringen tot een diameter van 2 meter gebruiken wij onze rijdende camera. Wij moeten hiervoor wel eerst het riool kroning reinigen. Ook kunnen wij met behulp van een tracer rioleringen opsporen onder de grond. Op deze manier kunnen we nauwkeurig aangeven waar een probleem zich voordoet.

Rookdetectie

Kleine scheurtjes in het riool zijn met het blote oog vaak niet goed zichtbaar en zijn dus moeilijk op te sporen. Met rookdetectie zijn deze scheurtjes wel zichtbaar. Op plaatsen waar rook naar buiten komt zitten namelijk kleine scheurtjes. Het is aan te raden om uw rioolstelsel regelmatig na te laten kijken met rookdetectie. Zo kunt u grote problemen voorkomen!

Bij rookdetectie worden de uitgangen van het riool afgesloten. Met behulp van een rookgenerator wordt dikke, milieuvriendelijke rook in uw rioolstelsel geblazen. De rook zal naar buiten komen op de plaatsen waar kleine scheurtjes zitten.

Het vergt vakmanschap om een goede rookdetectie uit te voeren. Rioleringen bevinden zich ondergronds op moeilijk bereikbare locaties. Dankzij onze regelbare rookmachines kunnen we de kleinste lekkages en scheurtjes opsporen. Voordat we de rookdetectie uitvoeren lichten we altijd de plaatselijke brandweer in.

Rapportage rioolstelsel

Wij werken volgens de richtlijnen van de NEN normeringen om tot een volledige rapportage te komen. Hierbij wordt het rioolstelsel digitaal ingetekend en worden de problemen visueel zichtbaar gemaakt. Op basis van dit rapport adviseren wij de meest geschikte oplossing voor elk rioolprobleem. En mochten verdere werkzaamheden voorvloeien uit de rapportage dan kunnen we desgewenst een vrijblijvende offerte op maat maken.

Contact opnemen

Wilt u graag u complete rioolstelsel in kaart brengen? Bel 0412 – 847 324 of 06 – 28179557 of stuur een mail naar info@hendriksriooltechniek.nl